Advert

Wednesday, July 7, 2010

Baby Adam tengah tido.. jadiiii...

Boleh la mommy dia berblogging. Tapi I'm sure not for long. Sat gi sure dia ek ok ek ok balik...

Masa memang banyak. Tapi bila berpantang dan ada pulak budak kecik ni, masa jadi sangat suntuk. Macam terkejar sangat2!! Nak mandi pun express je. Nak bengkong pun kekadang tak sempat. (abih la tak ramping aku pasni).

My baby quite cranky. Nak tido berpangku. Bila letak, tak sampai 5 minit mula la menangis. Bila nak buka laptop je, mula la dia dah ek ek ek ek. Nak update blog memang sangat2 tak sempat. Ni pun gamble je type ni, si kecik tengah tido lena. Hopefully lama la sikit dia tido. Boleh la mommy dia berblogging sakan. Selama ni cuma dan baca blog org jek. Blog sniri tak sempat langsung nak update. Banyak sangat benda nak cerita. Rasanya story2 tu pun nak basi dah ni.

As of today, my lil' Adam is 24 days old. Update on Adam so far:-
1) hari ke 4 dah boleh angkat kepala. Boy! Memang anak mommy ni tulang nya kuat dan sihat!!
2) pusat tanggal masa hari ke 5
3) first 2 weeks rashes naik banyak kat leher, nappy rashes pun banyak sangat! now dah hilang semua. tp pimple kat pipi masih ada lagi even dah apply ubat doctor. Orang kata ruam susu eh.
4) masih berjaya breast feed Adam till today. Insya Allah mmg plan nk exclusive BF.
5 ) mommy Adam dah berjaya shed off 13kg. Hua hua hua hua... lebih ringan dr berat sebelom pregnant. Hubby kata nk bg reward kalu dpt buang lg 10kgs. Yeayyyy!!

Ok dah agak, Adam akan bangun. Dah ek ek ek ek dah. Mmg la Adam tak kasi mommy dia sentuh lappy lelama.

Nanti sambung la. Nk upload gambo pun tak sompek.

6 || shades of life ||:

Shikhin Ishak said...

whee...mantap turun 13 kg.anyway,sila upload gambar banyak2!

fabulous.farah said...

wah..3 minggu ++ dah buang 13 ok lah tu~ huhuhu..mesti best kan jadi mommy! buzy sampai xupdate blog pon xpe. i tak sabar~

Nadya said...

wahhh 13 kg??pergh den 3 kilo pun cm nak mati berusaha..haha

btw, Aydan mmg kuat nangis and sgt fussy. bile lapar tu ya Allah mcm sakit kene pukul..tp mmg die ade prob sket ngn tulang mase umur 1 week aritu..so better gi bwk adam checkup kot2 sakit kat mane2 ke..

rashes Aydan pun xbaik2 gak.dah pakai ubat doc bg tp cam xhilang je..bile panas mulalah lah merah2..sian kulit muka pun dah kasar sbb pakai ubat tu..u ade gi paeds tny sbb pe?

:: || Mrs. Izwan || :: said...

puan siken : nak upload gambo, tp anakanda ni asik nak lekat ngan mommy dia..

:: || Mrs. Izwan || :: said...

puan farah : sabar ye.. x lama lg tu

:: || Mrs. Izwan || :: said...

puan nadya : aydan ada sakit tulang??? sakit camna tu?? i dh jumpa paed masa Adam 2 weeks. so far dia ok x de apa2 problem. nangis tu maybe mmg genetik kuat melalak kot hihihi.. i dpt ubat dr paed tuk pimple tu pun x ilang2 gak.paed kata baby pimple. nanti ilang (tp x ilang2 pun)