Advert

Monday, September 28, 2009

Aidilfitri Kami

Tahun ini merupakan kali ke-3 kami berhari raya sebagai suami isteri. Memandangkan keluarga belah saya sangatlah kecil, dan keluarga belah suami pun lebeh kurang kecil *besar sikit lah dari keluarga saya* dan kedua kami tiada kampung halaman, aidilfitri tahun ini sama seperti tahun² sebelomnya. Kami hanya beraya di rumah kami dan rumah mertua di B*ngi.


Dan tahun ini sangatlah meriah sebab kami semua tak abis² ambik gambar. Kami pun hanya berjalan raya ke beberapa buah rumah sahaja. Dan yang bestnya, saya dan suami tidak lah menggila makan. Dah pandai limit. Hehehe.. tahun lepas semua benda nak bedal. Tapi tahun ini Alhamdulillah berat pun masih maintain. Yey! Berjaya!!


Ok, let's the picture do the talking.


: Pagi raya di B*ngi - the whole family exclude Cik dengan Wah, hubby's nenek saudara :



: Bersalam-salaman di pagi raya, acara wajib! Left is Abah, right is Mak and middle is Moi, hubby's moyang. Dah 90++ umur dia. Alhamdulillah masih sihat. Harap² dia sempat tengok anak kami nanti, piut ek? :






: Sesi bersalaman also known as sesi bagi duit raya. Tapi kitorang tak dapat lah kan duit raya. Huhuhu :



Note : Pictures lain masih belom di edit oleh somi saya. Masih dalam format raw.


Around 12 kitorang pergi raya rumah aunty hubby kat B*ngi gak. Jumpa datuk dan nenek hubby. From there terus pergi Setiawangsa to raya with my aunt and atuk sedara. Then balik rumah, my bros datang.


: Me and eldest bro and the nephews :






: Yes, two of them adalah twin! :






: Makan² session adalah acara wajib :






: Seperti biasa, juadah adalah nasi beriyani, daging beriyani, ayam masak merah, ketupat, rendang, kuah kacang, lodeh :






: Taking photos juga adalah acara wajib. It's me, my eldest bro and mom yang agak vogue :p :






: Family photo adalah wajib juge :






: Kemudian keluarga mertua pula datang beraya. It's mom and mak mertua saya :



: Okay, this 3 gentlemen hanya nak show off cara ikat sampin ;) L-R : my bro atas me, dad-in-law and eldest bro :




: The siblings~ adik² ipar ku :




: Sibling yang komplit *tiru ayat Bella* :



: Finally, the whole bunch of us.. :




Last but NOT least, again, Selamat Hari Raya Aidilfiri Maaf Zahir Batin. Sekian sahaja cerita hari raya pertama kami. Lepas ini, entry² di blog ini kureng siket picture² raya kerana tuan punya blog hanya beraya pada raya pertama kedua dan ketiga sahaja. Raya ke-empat dah kerja .. uhuk uhuk uhuk..


Walau bagaimanapun, anda semua dijemput lah datang ke rumah kami. Tapi bitau awal² ye kalau nak datang. Boleh la kami sediakan juadah² yang patut tu. Kalau tak berlapar pulak kalau datang nanti. He he he..



: Salam Aidilfitri from both of us :


3 || shades of life ||:

Mimy Hamid said...

hamboi kemain hijau tu meriah memancar mata ni....warna warni tau semua

omey83 said...

selamat hari raye babe!

Real Woman said...

HHIII there!! rindu la lama tak masuk sini! beb apsal baju u hijau pucuk pisang, baju hubby you kuning cream?? anyway your mom mmg vogue gitu!!